vrijdag 26 november 2010

Mijn eerste blog!

AL een hele tijd geleden dacht ik er wel eens over om een blog te beginnen. Maar waar begin je aan... dat is natuurlijk ook de vraag. Wie zit er nu te wachten op dingen die ik beleefd heb of allerlei ontboezemingen over onderwerpen waar ik in geïnteresseerd ben of waar ik zo een gedachte over heb?
Het is ook zo dat je mensen als het ware bij je naar binnen laat kijken en dat heeft ook wel iets spannends en roept de vraag op in hoeverre je dat wilt. Schrijven vind ik echter zo leuk om te doen, dat ik toch maar de knoop heb doorgehakt en dit begin heb gemaakt. Voordeel is dat een blog overal over kan gaan, kort of lang mag zijn... het maakt niet uit, ook kun je op je eigen moment schrijven, dat is natuurlijk ook een voordeel: geen verplichtingen!

wat je hier tegen zou kunnen komen

Over het algemeen vind ik het makkelijker om ergens op te reageren wat ik bij iemand anders heb gelezen of gehoord, dan uit mezelf met iets te komen.Tot ik bedacht dat ik sowieso dit blog kan gebruiken als 'reacties op.....'
En waar geef je reactie op? Op iets wat je op de één of andere manier raakt, wat je bezighoudt, wat in je dachten blijft hangen.
En dat zal te maken hebben met mijn directe omgeving: mijn gezin d.i. man en kinderen en met mijn interesses, wat ik ergens heb gelezen of gezien...
Mijn blik op de wereld - mijn wereld - wordt ook bepaald door mijn geloof, dat is a.h.w. de bril waardoor ik alles om mij heen beschouw. Dus dit zal ook zeker te merken zijn in wat ik hier kwijt wil.

De hier geplaatste foto is van ons gezin enkele jaren geleden.. om niet direct al te herkenbaar te worden..... Probeer maar eens te kijken met hoeveel personen we zijn. :)
En is er iets wat je hier leest herkenbaar of juist helemaal niet? Leuk om te horen wat je ervan vindt dus laat gerust een reactie achter!

6 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n familieschommel. Zijn het acht kinderen? Ik wist het preciese aantal niet meer.

  Ja die bril..... volgens mij hebben mijn ogen een soort zalfbehandeling (Openb. 3:18) ondergaan, waardoor ik de wereld vanuit een geestelijk perspectief kan bekijken.

  Ben benieuwd waarover je gaat schrijven.

  Hartelijke groet, Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi
  we zitten met 7 kinderen op de schommel maar er zit eentje bij iemand op schoot en dat valt haast niet op...
  Ik begrijp dat je geen bril meer nodig hebt? :P
  Wat ik verder allemaal nog ga schrijven... is voor mezelf ook nog wel wat een verrassing eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heey mama,

  Leuk hoor! Weet ik weer van wie ik het heb, verhalen schrijven en delen van de dingen die me bezig hebben. Maar in tegenstelling tot jou, heb ik het veel te druk om een blog bij te houden... :(.

  Veel succes ;)

  liefs Charissa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou....
  Een blog schrijven duurt ongeveer net zo lang als een aflevering van de 'Gilmore Girls" kijken hoor!! Dus wat dat betreft. :)
  En misschien heb ik het eigenlijk ook wel te druk. :D een kwestie van prioriteiten stellen he?
  Lezen gaat wel sneller dus dan kom je hier maar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi als je op deze manier gedachten kunt stallen, "denknootjes" kunt kraken of wat niet al.. :) We zien wel wat er allemaal komt!
  Vooral veel schrijfgenoegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ...ja, ik ben zelf ook wel benieuwd :) al klinkt dat misschien raar.
  Dat ik nu zover ben is al heel wat!
  Hoop dat jullie er leesgenoegen aan beleven....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Linkwithin

http://www.linkwithin.com/install?platform=blogger&site_id=2144441&url=http%3A//gerda-overvanallesennogwat.blogspot.com/&email=evanschagen61%40gmail.com#