donderdag 6 december 2012

Witter dan sneeuw...



Al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw; 
al waren zij rood als karmozijn, zij zullen worden als witte wol. 


    Wat een mooie vogel! En wat een contrast met de omgeving, die boom bedekt met sneeuw. De vogel is een blikvanger, duidelijk te onderscheiden van die witte achtergrond - felrood als hij is. 
Vanmorgen was de wereld helemaal bedekt met een dikke witte laag sneeuw en dacht ik aan deze afbeelding die ik van de week onder ogen kreeg.
De tekst uit Jesaja 1, heeft het ook over wit en rood: de witheid van sneeuw wordt genoemd, samen met iets wat er helemaal mee in contrast staat: onze zonden. Maar de boodschap is erg bemoedigend, lees het nog maar een keer: Al waren onze zonden rood als scharlaken, zoals de vogel op deze foto eruit ziet, zij zullen zo wit worden als sneeuw. Dat betekent een volledige verandering en er zal dan ook helemaal niets, zelfs geen spikkeltje meer zijn wat herinnert aan deze rode kleur van de vogel.

Ik betrek er nog even wat anders bij. Er heeft namelijk wel héél wat moeten gebeuren, voordat het met onze zonden zover was, dat zij werden als witte sneeuw. Want de Here Jezus is geheel zondig gemaakt - als het ware zo rood als de vogel! - alleen op die manier kon Hij ervoor kon zorgen dat wij 'wit' konden worden als de sneeuw. En dat terwijl Hij de volmaakt reine was. 
Heilig en zonder zonde, zo kwam Hij naar de aarde en wilde onze zonden dragen. Dat was nodig want wij konden die gevolgen zelf niet aan - zoals één van de kinderen het ineens doorhad: 'dat kan ik toch niet, daar hangen!'
Maar God zag Hém als de oorzaak van al het kwaad, toen al onze zonden op Hem werden gelegd. En in Hem zijn wij gestraft... wij hoeven het daarom zelf niet meer! (als je dat wilt geloven!)
Daarom moest Hij ook sterven en gaf Zijn bloed. De Here Jezus werd - in de vergelijking - de méést rode vogel die er ooit is geweest.

Deze prachtige rode kardinaalvogel op de foto is voor mij dan óók het symbool van het bloed dat de Here Jezus heeft gegeven, waardoor wij gereinigd kunnen worden (want zonder dat is er geen vergeving). Het herinnert mij aan zijn lijden en dood - zoals we in het laatste Bijbelboek Openbaring, de Here Jezus zien als het Lam dat staat in het midden van de troon, 'als geslacht'...
Ja, zoals die rode vogel op de foto de blikvanger is, zo zullen wij Hem altijd zien en als het Lam zal Hij ons blijvend herinneren aan wat er voor onze redding nodig was: een ruil. Onze zonden met de dood en het lijden voor Hém, zodat wíj zijn reinheid en heiligheid ontvangen en wit kunnen zijn als de sneeuw.

Dan, als we Hem zullen zien, zullen we Hem eren en aanbidden - en mogen dat nu ook al doen:

Het Lam, dat geslacht is, is waardig te ontvangen
 de macht en de rijkdom, en de wijsheid en de sterkte, 
en de eer en de heerlijkheid en de lof.

5 opmerkingen:

 1. Heel mooi zo, aan de hand van de rode vogel en de witte sneeuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi andere Gerda en blog-mam, het is een ontdekking dat er in de alledaagse dingen zoveel te zien is van wat God ons wil vertellen...
  En dat ik het dan nog kan verwoorden, is nog weer een stapje verder. Altijd fijn als dat overkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerda

  Ja lang geleden, zeg dat. Het christelijke wereldje is niet zo heel groot en vaak loop je elkaar toch weer tegen het lijf zonder echt te botsen want daar kan ik de zegsman gelukkig niet van zijn. Haha.
  Leuk dat je ook blogt.
  Witter dan de sneeuw, tja dat zouden meer mensen moeten doen.
  Dan komt het allemaal goed en wordt het een geweldige kerst....
  Een groet uit de Goudse polder

  Clint

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijna Kerst.
  Maar het rood van het bloed van Jezus zegt mij meer dan de prachtigste (rode) kerstballen..
  Reinheid als verse sneeuw ontvangend, vergeving, enkel door Genade die Jezus aan deze wereld schonk. Gratis.
  Inderdaad, wat een contrast!
  groetjes, -Hans.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Linkwithin

http://www.linkwithin.com/install?platform=blogger&site_id=2144441&url=http%3A//gerda-overvanallesennogwat.blogspot.com/&email=evanschagen61%40gmail.com#