woensdag 5 januari 2011

De ranglijst van 2011 die we liever niet zouden hebben...



50 landen van de wereld waar christenen het zwaarst worden vervolgd - rood = top tien

Vanmiddag kreeg ik in m'n mail de eerste nieuwsbrief van 2011 van Open Doors.
Lees het zelf maar:


Noord-Korea grootste christenvervolger ter wereld
Noord-Korea is de grootste christenvervolger ter wereld. Nog altijd brengen tussen de 50.000 en 70.000 christenen hun dagen in concentratiekampen door. Dat blijkt uit de Ranglijst Christenvervolging, die Open Doors vandaag heeft uitgebracht.

Wereldwijd is er een toename van christenvervolging door islamitisch extremisme. De Islamitische Republiek Iran staat op nummer 2. Gevolgd door een nieuwe nummer 3: Afghanistan. Acht van de landen uit de top tien zijn moslimlanden en in zeven daarvan is de vervolging in 2010 verder toegenomen. Bekijk ons dossier (inclusief video over Pakistan).
Ranglijst
Waarom staat Noord-Korea op 1?
Noord-Korea heeft voor de negende keer op rij de twijfelachtige eer om de Ranglijst Christenvervolging aan te voeren. In geen enkel ander land worden christenen zo zwaar vervolgd. Het bezitten van een bijbel is al reden genoeg om te worden geëxecuteerd of met het hele gezin gedeporteerd te worden naar een kamp, voor de rest van je leven.

Tienduizenden christenen komen uiteindelijk om in een concentratiekamp. Waarom worden de naar schatting 400.000 christenen in Noord-Korea als dieren opgejaagd?
Noord-Korea op 1
Felste tegenstand door moslimextremisten
Het islamitisch extremisme neemt toe en meer en meer christenen ervaren grote druk van moslimextremisten.  In Iran wordt de groeiende huiskerkbeweging zwaar onder druk gezet. In Afghanistan komen duizenden gelovigen zeer in het geheim samen.
 

Het wetteloze Somalië wordt bestuurd door terroristen die dreigen elke christen te zullen vermoorden. En in Irak slachtten extremisten eind oktober 58 christenen af in een kathedraal in Bagdad. De druk op de christenen in deze landen wordt alleen maar groter.
Felste tegenstand





Als we vanavond in ons warme bed liggen, morgen opstaan met genoeg ontbijt voor misschien wel een week, en niet te vergeten waarschijnlijk wel méér dan één bijbel in huis... 
 als we naar buiten (mogen) gaan, zo met ieder die we tegenkomen een gesprek over ons geloof zouden kunnen beginnen - als we dat willen - 
we a.s. zondag in onze woonplaats uit misschien wel tien samenkomsten kunnen kiezen waar Gods Woord vrij wordt gebracht...
Bidden we dan voor deze vervolgde christenen? 
Als ik eerlijk ben, zijn ze niet te benijden, behalve in dat aspect dat ze de Heer waarschijnlijk veel dichter bij zich ervaren dan wij...


Denkt aan de gevangenen, alsof gij met hen gevangen waart; 
aan hen, die mishandeld worden, als (mensen), die ook zelf een lichaam hebt.
Hebreeën 13: 3

3 opmerkingen:

  1. En een lezer van dit blogje gaf me deze reactie door per mail:

    OK, landen waarvan je het dus echt niet verwachtte dus....Gerda, nog eentje....

    Een prachtige ranglijst per land waar "nog" of "nogal" zendelingen nodig zijn....

    http://jobs.missioncentre.org/

    Groets!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is goed er weer bij bepaald te worden. Ik kreeg de lijst vandaag pas toegestuurd. Ik heb het boek gelezen "zij mochten de hemel niet zien", waarin de situatie in N. Korea beschreven wordt. Op een gebedsnacht van Open Doors sprak een medewerker van deze organisatie over zijn ervaringen in dat land. Het is onvoorstelbaar zoals christenen daar vernederd worden. Zij moeten toch wel het gevoel hebben dat ze in de "grote verdrukking" zijn terechtgekomen.

    Ik zag in de mail dat Iran de tweede plaats inneemt op de ranglijst. Dat land heb ik ook erg op mijn hart.

    Als je die ranglijst ziet van "jobs.missioncentre" wat zijn er dan veel vacatures. Dan denk ik even: "was ik maar jong en had ik de mogelijkheid maar". Maar ik heb nu hier mijn taak en dat is goed.

    In ieder geval kunnen we bidden...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je zou idd een heleboel wel willen doen waar je geen mogelijkheid voor hebt..
    Gebed, dat kan iedereen, en is belangrijker dan we vaak denken.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Linkwithin

http://www.linkwithin.com/install?platform=blogger&site_id=2144441&url=http%3A//gerda-overvanallesennogwat.blogspot.com/&email=evanschagen61%40gmail.com#